Зошто го одложувате вашиот личен развој? Животот е серија на нови познанства кои ве учат. Можеби би се појавиле некои нови познанства, некоја личност која ве почитува, цени, поддржува, но не може да ви се доближи. Вие ја спречувате да го стори тоа. Се обидувате повторно да запалите стара искра во врска во која не може повторно да се разгори вистинскиот оган на љубовта. Во секој момент од вашиот живот, важно е да сфатите – заслужувате искрена и вистинска љубов.

Ако не сте успеале на третиот обид, нема да успеете ниту на четвртиот. Зошто би сакале да му возвратите на некој што ве повредил стотици пати во минатото? Ова е самоуништувачко и важно е да сфатите дека до вас треба да има личност која искрено ве сака, почитува и поддржува. Престанете да верувате дека четвртиот, петтиот или десеттиот пат ќе промени нешто. Повторувањето на токсичните врски може само дополнително да ја оштети менталната и емоционалната состојба.

Емоционално исцрпување – Да ја држите вратата постојано отворена за стара врска воопшто не е здраво. Не можеме да патуваме низ времето затоа што минатото мора да остане во минатото. Остави го таму и продолжи понатаму. Ќе ви биде тешко да ја оставите личноста со која ви било удобно, но морате да го направите тоа за да се ослободите од дополнителното страдање.

Ако ја имате оваа личност на ум, ја покажувате вашата неподготвеност да продолжите понатаму – Ако ја држите вратата на вашиот живот отворена за оваа личност, ја покажувате вашата неодлучност и неподготвеност да продолжите понатаму. Луѓето околу вас го гледаат, го чувствуваат, на тој начин можете да одбиете нова љубов од себе. Обидете се да ја отфрлите оваа врска, оставете ја во минатото, онаму каде што припаѓа. Фокусирајте се на сегашниот момент, не на она што го немате, туку на она што го имате што ви помага да станете подобра верзија од себе.

Сфатете дека не ви треба токсична личност или токсична врска – Исчистете ги умот и срцето, бидејќи на хоризонтот секогаш ве чека нова љубов. Искористете ја шансата, прекинете ги сите врски со токсичниот екс. Опуштете се, работете на себе, развијте се и на тој начин исчистете се од емотивниот „ хаос “ . Нека твоето срце повторно чука во ритамот на љубовта.