Ако еден ден автономните возила станат вообичаена глетка на патиштата, некои работи ќе треба да се променат. Прво, луѓето треба да се навикнат на некои од нивните карактеристики при возењето, но и инфраструктурата ќе треба да се приспособи на таквите возила.

Едно од овие потенцијални приспособувања би можело да се однесува и на семафорите, односно воведување дополнителни светла на семафорите кои би можеле да го забрзаат сообраќајот и поминувањето на автомобилите низ раскрсниците. Така барем покажуваат симулациите на научниците од Универзитетот во Северна Каролина, во кои делот од автомобилот што се движел по виртуелни патишта бил автономен.

Според предлогот на научниците, кога на раскрсницата ќе се приближат голем број автономни возила, ова ново светло би се вклучило на семафорот известувајќи ги сите учесници во сообраќајот дека семафорот е во координација со автономните автомобили и технологијата. Кога ќе се вклучи ова светло, тоа нема да биде сигнал возачите да застанат, да забават или слично, туку да го следат автономното возило пред себе. Значи, ако влезе во раскрсницата, треба да се следи, а ако застане, да застанат и автомобилите зад него. Значи, тоа светло би било само известување до возачите дека технологијата што ги контролира семафорите комуницира со автомобилите кои се контролирани од компјутери и заедно го координираат движењето низ раскрсницата за да биде што побрзо и без застанување.

Кога бројот на автономни автомобили ќе падне под одреден процент, светлото ќе се исклучи и возилата ќе мора да ги почитуваат класичните сообраќајни правила.

Досегашните симулации резултирале со помалку чекање на семафорите и помала потрошувачка на гориво, а овие бројки стануваат подобри како што се зголемува процентот на автомобили управувани од компјутери. Иако овој удел е меѓу 10 и 30 отсто, има помало подобрување во сообраќајната флуидност и намалено чекање, но доколку бројот на автономни возила е уште поголем, времето на чекање на раскрсницата може да се намали за дури 90 отсто.