Доли Партон откри дека секогаш спие нашминкана за да биде подготвена доколку налета на фотографи во случај да мора да излезе доцна навечер.

77-годишната икона на кантри-музиката призна дека откога пристигнала во Лос Анџелес во 80-тите, секоја вечер ја оставала шминката на лицето. Сакала да изгледа убаво ако мора да брза надвор и ја начекаат папараците на улица.

Во новата книга Behind The Seams: My Life In Rhinestones таа пишува: „Кога пристигнав во Лос Анџелес во 80-тите, почнав да спијам со шминка, делумно поради земјотресите“.

„Си мислев: не излегувам на улица без шминка во случај да има камери таму! Ќе бидам подготвена за излегување!“

Сепак, Доли истакнува дека секогаш го чисти своето лице наутро пред да се нашминка за тој ден.

„Не е важно кога ќе го чистите лицето сè додека го чистите еднаш дневно“, додава таа.