Најпаметното нешто што можете да го направите за себе сега секое утро е да воведете два кратки утрински ритуали кои вклучуваат дишење и истегнување, кои ќе ви помогнат да се опуштите и влезете во нови работни победи.
На тој начин ќе го поттикнеме метаболизмот и на организмот ќе му ја дадеме потребната стимулација.
Oтворете прозорец
Отворете го прозорецот секое утро 5 минути и дишете длабоко. Вдишувајте низ носот и издишувајте полека и долго низ полуотворена уста.
Проветрувањето на станот, колку и да звучи едноставно, често ни недостасува, а секојдневниот ритуал е важен и неопходен.
Истегнете се
Правете едноставни вежби за истегнување, лежејќи или стоејќи. Вдишете длабоко и почувствувајте како вашето тело се буди.
Потребни се само пет минути за да почувствувате како започнала енергијата во вашето тело.
Овој ритуал ќе ви помогне да го започнете денот подобро и посвесно на почетокот на денот.
Ако го повторите навечер, полесно ќе се опуштите, подобро и подлабоко ќе заспиете.