Како што социјалните односи стануваат понијансирани, така се развиваат и типовите на личности. Алфа и бета типовите на личност се веќе познати на сите, а во последно време се зборува и пишува за типот сигма…

Тип на личност сигма е независна жена која не се плаши да ги прекрши правилата. Свесна е за општествените норми и притисоци, но секогаш го прави токму она што го сака. Жената Сигма е среќна и кога е сама и нема потреба од други луѓе за да се чувствува вредна. Да се ​​биде жена сигма е неверојатно, бидејќи таквите жени го живеат животот на свој начин, и иако можат да бидат малку интровертни, тие се полни со харизма и се многу почитувани од другите. Ако се препознаете во овој опис, можеби сте и сигма жена, а во продолжение дознајте кои други квалитети ги поседува овој тип на жена.

  1. Независноста е клучна

Најкарактеристичната карактеристика на жената сигма е нејзината независност. Не се потпира на другите за својата среќа, туку го прави токму она што го сака. Жените Сигма се многу почитувани од другите поради нивниот успех и способност да ја отфрлат социјалната хиерархија. Свесни се за општествените норми и притисоци, но секогаш прават што сакаат. Тие не се предмет на влијание на други луѓе и се обидуваат да го слушнат нивниот глас.

  1. Силни и бестрашни

Сигма жените може да бидат застрашувачки за некои затоа што не се плашат да ги прекршат општествените правила и да ги преиспитуваат нормите. На мажите им е особено тешко да ја толерираат нивната моќ и независност. Сепак, сигма жените не треба да бегаат од автентичноста. Тие треба да ја прифатат нивната сила и бестрашност и да знаат дека се вредни токму такви какви што се.

  1. Лојални

Иако сигма жените не се потпираат на другите за нивната среќа, тие формираат силни пријателства. Тие ги ценат односите со другите и се лојални на оние што ги сметаат за вистински пријатели. Жените на Сигма имаат мал круг на пријатели, но оние кои се нивни пријатели имаат многу силна врска со нив. Луѓето кои се зближуваат со жена сигма треба да знаат дека во неа имаат доживотен пријател бидејќи се исклучително лојални и секогаш ќе ги поддржуваат.

  1. Мистериозно и опуштено

Жените на Сигма понекогаш може да бидат тешки за читање бидејќи не играат според правилата и имаат лежерен став. Можеби некому му изгледаат мистериозно, но тоа само ја зголемува нивната привлечност. Тие не се плашат да бидат сами и не чувствуваат потреба да се усогласат со општествените очекувања. Ова понекогаш може да доведе до недоразбирања, но сигма жените треба да ја прифатат нивната уникатност.

  1. Прилагодлива и харизматичена

Жените на Сигма лесно се снаоѓаат во различни социјални ситуации, бидејќи наоѓаат заеднички јазик со луѓе од сите средини. Тие се харизматични и често им се допаѓаат на оние со кои доаѓаат во контакт. Нивната способност да се прилагодат на различни социјални ситуации значи и дека се добри во решавањето проблеми и можат јасно да размислуваат.

  1. Тие не се трендсетерки

Овие жени не ги следат трендовите, носат што сакаат и кога сакаат. Тие се сигурни во сопствената кожа и не бараат одобрување од другите. Тие се движат по свое темпо и се задоволни со својот живот. Тие не чувствуваат потреба да ги следат најновите модни или општествени очекувања. Тие ги живеат своите животи на свој начин, што ги прави толку уникатни и скапоцени.

Жените Сигма се сила со која треба да се смета, и додека нивната независност и бестрашност можат да исплашат некои, оние кои добро ги познаваат ги почитуваат и ценат. Ако ги препознаете овие квалитети во себе, прифатете ги и живејте го животот во потполност. Важно е да се запамети дека, иако општеството може да нè принуди да се усогласиме со одредени очекувања, да се биде жена сигма значи да се отфрлат тие очекувања и да се живее живот по ваши услови.