Научете да се ослободите од сите луѓе кои повеќе не додаваат вредност или смисла на вашиот живот; луѓе кои само ве држат на едно место и не дозволуваат да растете. Подарете ја вашата љубов само на оние кои ја заслужуваат!

Да, секогаш е тешко кога треба да се ослободите од некоја личност од вашиот живот. Никогаш не е лесно да се збогувате со некого, дури и ако знаете дека тој само ви го кочи развојот.

Може да се навикнете на одредени личности. Можете да се навикнете на идејата дека тие треба да бидат во близина. И страшно е да се замисли свет во кој можеби нема ни да ги видите повторно. Но, тоа е неопходно. Треба да ги отстраните овие луѓе од вашиот живот. Можеби ќе ви биде многу тешко, но на крајот ќе вреди да се трудите.

Мора да престанете да им го давате срцето на грешните луѓе; луѓе кои ќе ве земаат здраво за готово и кои ќе ве навредат. Треба да престанете да го трошите вашето време на луѓе кои се малку од корист за вашиот живот. Треба да престанете да им помагате на луѓето кои никогаш нема да го направат истото за вас. Ова е неправедно. И дефинитивно е нездраво! Мора да запомните дека не сте суперхерој.

Количината на љубов, енергија и внимание што можете да им ја дадете на другите е ограничена, дури и ако верувате во спротивното. Треба да престанете да им давате приоритет на луѓето кои не ве прават среќни. Треба да престанете да правите работи што ве спречуваат да се развивате. Треба да престанете да се ставате во позиција што ве забавува додека се обидувате да одите напред. Престанете да верувате дека е нормално да им верувате на сите на кои ќе наидете. Ова не е така!

Ваше право е да ја дадете вашата љубов само на оние кои навистина ја заслужуваат. И сосема е нормално ако одлучите да поминувате време само со луѓе кои ви носат задоволство и просветлување.

Да, нормално е да сакате да ја почувствувате љубовта и позитивната енергија на луѓето околу вас и вашите најблиски. Нормално е да сакате да се опкружувате со луѓе кои искрено се грижат за вашата благосостојба; луѓе кои навистина инвестираат во вашите интереси.