Екс пратеничката Солза Грчева, на својот фејсбук профил реагираше за гласањето „воздржан“ на Љубомир Фрчкоски во ООН.

„ Фрчко во ООН гласаше “воздржано” за Резолуцијата за итен прекин на огнот меѓу Израел и Газа.

Брука!

Значи Македонија не е за мир, туку за гинење на цивили од двете страни!

Значи Македонија е за ескалација на конфликтот со несогледиви последици!

Значи Македонија е против хуманитарна помош!

Значи Македонија е против ослободување на заложниците!

Значи Македонија повторно оди против волјата на својот народ!

Слугинчиња, да ве нема што побргу!“, напиша таа на фејсбук.