Кијану Ривс го возобнови својот гранџ бенд „Догстар“, кој се подготвува да го објави првиот албум по 23 години пауза.

Формиран во 1991, овој бенд сними два албума во 1996 и 2000, пред да се растури во 2002. Ривс свиреше бас гитара и интересот за групата растеше паралелно со неговата актерска кариера.

„Ќе објавиме нова музика ова лето, што ќе биде проследено и со концерти. Бидете сигурни дека работиме на нови песни и составивме фантастичен тим кој ни помага. Ова е најзначајната и најзадоволувачка група песни што досега сме ги направиле“, напиша групата на Инстаграм.