Јавното обвинителство по допрен глас да утврди елементи за кривична одговорност во случајот со личните документи и хаосот што настана по стапувањето на сила на преспанските правила.

Од Македонското здружение на млади правници велат дека голем број граѓани имаат право да бараат надомест на штета.