Често се допирате
Држењето за рака открива емоционална интимност и трајна љубов во врската. Ако не се сеќавате кога партнерот последен пат ве држеше за рака, имајте на ум дека нешто се случува помеѓу двајцата.

Огледални гестови
Имитирањето на јазикот на телото на вашиот партнер е исто така знак на силна врска. Иако можете да создадете синхроност во вашите движења, во емоционално поврзани парови ова често се случува природно. Исто како што две лица можат да зеваат заедно, потсвесен знак дека се чувствуваат пријатно едни со други.

Силен контакт со очите
Она за што мислите често се изразува преку вашите очи – тие имаат значителна количина на емоции. Понекогаш може да биде долг изглед, други пати може да бидат делови од секунда кои исто така кажуваат толку многу. Ако застанете на двата краја од преполната просторија и вашите очи веднаш се судрат, ова укажува на многу силна врска.

Потпрени едни кон други
Свитканите глави „гулаби“ покажуваат дека ве интересираат мислите и чувствата на личноста до вас. Наведнувањето на страна значи дека не ве интересира темата за разговор, додека свиткување на горниот дел од телото до партнерот и приближување на лицата е знак на обожавање.

Долготрајни бакнежи
Ако вие и вашиот партнер редовно се бакнувате за здравје и чао, ова е знак за здрава врска. И, ако вашите бакнежи траат неколку секунди, веројатно сте во уште поздрава врска.

Комуницирате со отворени дланки
Крстот е најзатворена можна позиција – ниту сакате, ниту прифаќате мислење од други и сте влегле во заштитен режим. Истражувањата откриле дека несакајќи отворањето на дланките за време на разговор покажува отвореност и искреност.