Во грчкиот град Солун на продавница осамна плакат на кој меѓу другото има и натпис на литературен македонски јазик, што досега не било пракса кај јужниот сосед.

На плакатот за ослободување од даноци пораката е напишана на кинески, руски, МАКЕДОНСКИ, српски, турски и арапски јазик.

Фотографијата е од продавницата Атика во Солун.

„Купувајте Tax Free (ослободени од данок) кога ќе потрошите €50 или повеќе.“

Извор: Група на Фејсбук Македонски јазик