Шевал Муареми е уапсен во Дубаи пренесоа многу локални медиуми, но информациите велат дека е точно дека тој таму бил фатен од полиција, но во станица бил задржан само два часа, објави вечерва алмакос.ком.

„Муареми беше ослободен затоа што тој ја примени апликацијата „скај“ дека е од Македонија но властите во Дубаи тоа не го прифаќаат како доказ. Така на Шеваљ Муарем му рекоа дека е слободен и може да остане таму без никаков проблем“, објави алмакос.ком.

За Шеваљ Муареми беше распишана меѓународна потерница на 4 март годинава. Тој се сомничи дека како предводник на криминалната група од Грчец која убивала и пренесувала дрога, а беше откриена во акција на македонската полиција во соработка со меѓународните истражни институции.