Холивудската ѕвезда 55 годишниот актер Вил Смит изјави дека на 50 години сфатил дека парите не можат да го направат среќен.

Актерот, чие богатство се проценува на околу 350 милиони долари, во интервју за магазинот Комплекс изјавил дека е некој што „имал пари, изгубил пари и ги имал повторно, повеќе отколку што можете да замислите“, пишува People.

„Првата половина од мојот живот беше собирај, собирај, собирај, втората половина од мојот живот ќе биде давај, давај, давај“, рече тој.

Според него, кога мажот ќе наполни 50 години, нешто се менува.

„Но, она што се случува е само да сфатите дека ништо од тоа не може да ве направи среќни“, продолжи Смит.

Тој рече дека кога купувате се што сакате и нема буквално ништо што сакате да купите, ништо материјално не може да ве задоволи.

Актерот додаде дека неговите неодамнешни финансиски успеси му дале можност да размислува за својот живот на духовен начин.

“Јас сум во фаза од животот што всушност може да биде страшна. Кога ќе сфатите дека нема врска, нема пари, нема деца – буквално ништо не може да ве направи среќни. Среќата е внатрешна работа, тука мора да бидете среќни.” рече Смит покажувајќи на твоето срце.