Бившата тенисерка Ана Ивановиќ отсекогаш својот приватен живот го криела од јавноста, а особено откако стапи во врска со Бастијан Шванјштајгер.

Сепак, одвреме-навреме таа успева да ги воодушеви љубопитните фанови преку социјалните мрежи, откривајќи им по некој детаљ од својата приватност.

Ваквиот стил на живот им е интересен на медиумите кои се трудат да откријат нешто од нивното секојдневие. Така, неодамна на Интернет се појавија фотографии од семејството Швајнштајгер за време на нивниот престој во Венеција. Острото око на папараците успеало да го фотографира среќното семејство. Малечките ја воодушевија јавноста со својата смиреност и доброто воспитување. Се чини дека тие личат на нивниот татко поради русата коса каква што имаше Бастијан, а нема сомнеж и дека спортот ќе има нови трофејни наследници како што се нивните родители.