Актерот Бред Пит (59) ја продава луксузната вила во која живееше со актерката Анџелина Џоли (47), која по разводот остана негова сопственост.

Тој го стави на продажба имотот „Los Feliz“, а во Лос Анџелес ќе најде нешто помало и поскромно.

„Los Feliz“ се продава за 40 милиони долари.

Куќата ја купи од актерката Касандра Петерсон во 1994 година, а потоа плати 1,7 милиони долари за неа. Оттогаш, тој го прошири имотот со околното земјиште што го купи, во кое денес има тениско игралиште, голем базен и скејт парк.

Анџелина и Бред живееја на имотот до разводот и поголемиот дел од времето го поминуваа таму. Покрај оваа куќа, тие имаа уште неколку луксузни вили, кои ги поделија по разводот.