Луис е младо момче од Порторико, машински инженер по професија кој пред неколку години решава да ја напушти техничката кариера и да стане блогер. По две години работа за „Наса“, решава да почне да ја живее неговата лична пасија – патувањето и своите патувачки искуства да ги сподели на инстаграм и во медиумите. Веројатно направил правилна одлука, затоа што неговите видеа на инстаграм имаат стотици илјади прегледи, а секојдневно ударните локални медиуми во ударните термини пренесуваат интервјуа со него.Порториканецот кој живеe насекаде низ светот минатата недела беше во Македонија, каде ги посети Скопје, Охрид и Битола. Вели дека Македонија има едно од најубавите знамиња во светот, убава архитектура, споменици и највкусна храна. Во разговор за Скопје Инфо тој раскажува за одлуката да патува во овој дел од светот, кој е далеку од неговиот дом, раскажува и за луѓето, импресиите, храната и патувањето.

На самиот почеток вели дека по посета на многу земји насекаде ни светот, пред три месеци решил да патува на Балканот и секако, Македонија била дел од неговата листа, бидејќи често учел и читал за неа, нејзината историја и Александар Велики.

„Освен за историјата не знаев многу за Македонија, додека не сретнав една Македонка која живее во Словенија, таа ми покажа прекрасни видеа од Македонија, кои беа објавени на инстаграм страната на Скопје Инфо, по што донесов одлука да дојдам тука“, вели тој.