Фолк пејачите Благоја Грујовски и Сузана Гавазова се заедно на одмор. Пејачот е со сопругата Ирена Мировска со која е веќе 14 години во брак и го имаат синот Марко, а Гавазова беше со сопругот Јасмин. Грујовски објави заедничка фотографија од дружбата.

„Конечно малку одмор“, напиша фолк-пејачот кој изминатиот период имаше многу свирки и настапи во Македонија и надвор. За потсетување, измиантиот период со колегите Спасен Силјановски, Миле Кузмановски, Ленче и Горан Куќиќ имаа настап во Струмица, а Гавазова пак пееше пред нашинците во Австралија.