Бијонсе одржа концерт во Мериленд на дожд, а по настапот плати 100.000 долари за фановите со воз можат да се вратат дома безбедно. Пејачката не го прекина настапот и покрај силното невреме.

Бијонсе во неделата требаше на сцената да излезе во 21 часот, но настапи еден час подоцна откако службите испратиле предупредување за силно невреме и ги советуваа жителите да побараат засолниште.

По концертот пејачката плати 100.000 долари за возовите сообраќаат еден час подолго, за да можат фановите по настапот се вратат дома безбедно.

Транзитната управа на метрополитенската област на Вашингтон испрати соопштение во кое објасни дека Бијонсе ја платила сметката за возењето на повеќе возови и одржување на отворени на сите 98 железнички станици како и други оперативни трошоци за дополнителниот час железничка услуга.

Иако дождот продолжил да паѓа речиси во текот на целиот  концерт, тоа не ја спречи Бијонсе да го прекине. Публиката беше пуштена во салата околу 20:25 часот, а благодарение на пејачката враќањето дома не им беше проблем.