Супермоделот Бела Хадид раскина со нејзиниот партнер Марк Калман по две години врска. Нејзин близок пријател откри дека причината за разделбата е што таа во моментов се лекува од Лајмска болест.

„Беа многу заљубени, но врската на крајот решија да стават крај на работите. Бела е многу убава, но се бори со притисоците на славата. Се обидува да се грижи за себе“, рече изворот и додаде дека Бела уште веќе некое време не е со Марк, но дека останале во пријателски односи.