Во саботата беше запалено возилото на вицепремиерот Артан Груби. Запаленото „ауди“, според него, не е негово, туку на пријател. Но, доколку Груби не ја кажува вистината и прикрива имот, еве што вели Кривичниот законик, поточно, членот 359а, став 2.