ТикТокерот Џорден Туали решил да им покаже на своите следбеници каков е животот во неговата родна Австралија.
„Колку пајаци можам да најдам за 10 минути во мојата куќа во Австралија? си поставил задача и тргнал во поход. Штом ја отворил вратата, видел еден во дворот. „Оваа е веднаш пред мојата влезна врата. Каква убавина, а? рече тој и се упати кон гаражата.
„Во оваа гаража има најмалку 100 пајаци“, заклучил тој, запознавајќи ги своите следбеници со опосумот што живеел под неговата куќа. „Мојата гаража е како рај за пајаци“, рече тој во вториот дел од неговата потрага што некои ги воодушеви, а некои шокира.
„Во ред, никогаш нема да одам во Австралија“, „Живеам во Австралија затоа што имам поголеми шанси да станам Спајдермен“, „Во ред, вашата земја е свет на пајаци“, „Никогаш не би можел да живеам во Австралија “, се само дел од коментарите. Сепак, на многумина им се допаднал фактот дека во неговиот подрум живее мал опосум.
„Опсумот дефинитивно би станал мое домашно милениче“, „Да живееше опосумот со мене“, напишале тие. Првото видео на Џорден било прегледано речиси 8 милиони пати.
Инаку, на почетокот на 2020 година, по големите пожари кои ја зафатија Австралија, експертите ги предупредија луѓето да се чуваат од смртоносните пајаци, бидејќи тогаш се создадени совршени услови во кои може да преживеат. На почетокот на 2021 година, огромни пајакови мрежи ги обвиваа австралиските градови. Во еден дел од земјата пајаците се протегале повеќе од еден километар покрај патот.