Австралиска брачна двојка, кои пронашле 100.000 австралиски долари во поставата на стар куфер, што за неколку долари го купиле од добротворна организација, се обвинети за кражба.

Според полицијата во Мелбурн, најголемиот дел од парите биле најдени на банкарските сметки, што сопружниците неодамна ги отвориле, што ја докажува дека биле свесни дека сториле кривично дело.

Стариот куфер на организацијата “Војска на спасот“ и го подарила жена, која не знаела дека нејзиниот сопруг во торбата ја криел целата нивна заштеда.

Полицијата им влегла во трагата по кредитната картичка со која бил купен куферот.